Bauck Hof mieszanka na chleb owsiany 500g

Bauck Hof mieszanka na chleb owsiany 500g
16,99
4 szt na magazynie. WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Bauck Hof

Mieszanka do wypieku chleba owsianego

bezglutenowa

BIO

masa netto 500g

producent BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE Niemcy

Składniki:

mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).

Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.

Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g

Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal

Tłuszcz: 2,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 71 g

w tym cukry: 0,8 g

Błonnik: 5,4 g

Białko: 6,6 g

Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA

Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij