Opis produktu
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); emulgatory: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; cynamon 0,5%, substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat. Nadzienie śliwkowe (13 %): przecier śliwkowy 64% (zawiera dwutlenek siarki), cukier, substancja konserwująca: sorbinian potasu.Może zawierać: gorczyce, nasiona sezamu, mleko,orzeszki ziemne i inne orzechy.
Wartość odżywcza :
Wartość energetyczna: 1797 kJ/ 430 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,18 g