Opis produktu
BABKA mieszanka do wypieku
BABKA MARMURKOWA
BABKA PIASKOWA - PRZEPISY NA ETYKIECIE
bezglutenowa
Producent Celiko S.A.
masa netto 300g
Składniki
cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulatory kwasowości difosforany, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu. Może zawierać SOJĘ, MLEKO I ICH POCHODNE
Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 35g
Błonnik 2,3g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,31g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .