Opis produktu
BROWNIE
Mieszanka na ciasto bezglutenowe
Przepisy na wykonanie Brownie (także w wersji wegańskiej- bez jajek) - znajdują się na opakowaniu.
producent CELIKO S.A.
masa netto 300g
składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat, sól.
czekoladowy smak
odpowiedni dla wegan
łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 30 minut
produkt bezglutenowy (PL-064-093)
Może zawierać: mleko i ich pochodne.
Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1556 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 52 g
Błonnik 6,0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .