Opis produktu
CELIKO budyń czekoladowy bezglutenowy
masa netto 46g
producent Celiko S.A.
Natura - bez syntetycznych dodatków
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao 9%
Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna: 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,04 g
1. Do 0,5litra mleka zimnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać
2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować.
3. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku budyń, ciągle mieszając gotowac jeszcze przez chwilę