Opis produktu
Budyń malinowy bezglutenowy
producent CELIKO S.A.
MASA NETTO 45g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna:
1456 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0, g
Węglowodany:86,6g
w tym cukry: 0,3g
Białko: 0,3g
Sól: 0,04 g
1. Do 0,5litra mleka zimnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać
2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować.
3. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku budyń, ciągle mieszając gotowac jeszcze przez chwilę
w 1984 roku celiko jako pierwsza firma w kraju uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii. mieszanki są produkowane z wysokiej jakości składników i zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina)