Opis produktu
Budyń waniliowy w proszku bezglutenowyproducent CELIKO S.A.
MASA NETTO 45g
Składniki:
skrobia ziemniaczna skrobia kukurydziana aromat naturalny barwnik: karoteny
Wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna: 1426 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 84,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,05 g
1. Do 0,5litra mleka zimnego odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać
2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru i zagotować.
3. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku budyń, ciągle mieszając gotowac jeszcze przez chwilę