Opis produktu
Celiko Baton liofilizowany jabłkobezglutenowy FRUPP
producent Celiko S.A.
waga neto 9g
bez glutenu
Składniki
jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna – 1423 kJ/ 338 kcal; tłuszcz – 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g;
węglowodany – 69 g, w tym cukry – 51 g;
błonnik – 28 g;
białko – 0,7 g;
sól* – 0,02 g.