Opis produktu
Celiko Baton liofilizowany truskawkabezglutenowy FRUPP
producent Celiko S.A.
waga neto 10g
bez glutenu
Składniki
Truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Wartości odżywcze w 100g
kJ 1578 / kcal 373
Tłuszcz 0,5g
Kwasy 0g
Węglowodany 85g
Cukry 65g
Białko 2,9g
Sól 0,03g
Błonnik 8,2g