Opis produktu
CELIKO
kakao NATURA 100g
bezglutenowe -
Kakao ciemne niskotłuszczowe 10-12% tłuszczu
Sposób przyrządzenia
do filiżanki wsypać 1-2 łyżeczki kakao, dodać łyżeczkę cukru. Dokładnie wymieszać z niewielką ilością mleka. Następnie dodać ciągle mieszając gorące mleko
Zastosowanie:
Ciasteczka jeżyki z płatków owsianych bez pieczenia
3 szkl. płatków owsianych (np. Provena płatki bezglutenowe)
1 szkl. cukru
5 łyzek kakao (np. Celiko Natura)
1/2 kostki masła (lub masła roślinnego)
1/3 szkl mleka (lub mleko ryżowe, owsiane)
W garnku roztopić masło, dodać mleko, cukier, kakao. Mieszać do połaczenia składników. Dodać płatki owsiane. Dokladnie wymieszać. Układać na pergaminie kopczyki. wstawić do lodówki do zastygnięcia i gotowe.