Opis produktu
Ciasto mieszanka do wypieku chleba ryżowego, bułek, pizzy, pyz drożdżowych
bezglutenowa
Producent Celiko S.A.
masa netto 400g
Składniki
skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól.
Może zawierać: soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe.
Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1424 kJ / 340kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 78g
w tym cukry: 4,8g
Białko: 3,0 g
Sól: 1,8 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .