Opis produktu
[Celiko mieszanka bezglutenowa ciasta korzenne]mieszanka do ciast korzennych
bezglutenowa
producent Celiko S.A.
masa netto 200g
Zrobisz przy jej użyciu, np.: znakomite ciasto marchewkowe z kremem, doskonałe ciasto z jabłkami i orzechami czy też klasyczny piernik.
Składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odzywcze 100g
Wartość energetyczna: 1540 kJ / 363 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 85,6 g
w tym cukry: 33,1 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,1 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .