Opis produktu
uNIWERSALNA mieszanka mąkbezglutenowa
producent Celiko S.A.
masa netto 200g
Idealna się do przygotowania:
świeżej i chrupiącej tortilli,
pysznych kopytek (szagówek),
domowych klusek i pierogów,
niemal babcinego makaronu,
wyśmienitych naleśników,
a nawet ciasta parzonego.
Składniki:mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól.
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu
Może zawierać: soję, mleko
Wartości odzywcze 100g gotowego wyrobu wg przepisu podstawowego
Wartość energetyczna: 1508 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 5,4 g
Sól: 1,21 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .