Opis produktu
Ciasto biszkoptowe mieszanka do wypieku muffinek , biszkoptu, babeczekbezglutenowa
producent CELIKO S.A.
masa netto 200g
składniki:
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.
Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1526 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
TORT CZEKOLADOWY
SKŁADNIKI
BISZKOPT
1 opakowanie Ciasta biszkoptowego Celiko
50 g cukru
3 jaja
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko
1 łyżka kakao naturalnego Cacao Natura Celiko
1 łyżka wody
KREM CZEKOLADOWY
3 łyżki kakao naturalnego Cacao Natura Celiko
250 g masła (w temperaturze pokojowej)
½ – ¾ szklanki cukru pudru (wg upodobań)
2 łyżki likieru czekoladowego
POLEWA
1 łyżka kakao naturalnego Cacao Natura Celiko
2 łyżki cukru pudru
½ kostki masła
1-2 łyżki wody
DODATKI
½ szklanki soku pomarańczowego do nasączenia biszkoptu
starta, gorzka czekolada do dekoracji