Opis produktu
Ciasto kruche mieszanka do przygotowania ciast kruchych, herbatników i ciasteczek.bezglutenowa
Producent Celiko S.A.
masa netto 200g
Składniki
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.
Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 26 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,01 g
CIASTO
1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 200 g
60 g masła
1 jajo
½ bezglutenowego Cukru wanilinowego Celiko
2 łyżki mleka/wody
POLEWA
100 g margaryny
3 łyżki kakao Cacao Natura
4 łyżki cukru
3 łyżki wody/mleka
KROK 1
Składniki potrzebne do przygotowania ciasta zagnieć w jednolitą masę. Ciastem wyklej wybraną formę – okrągłą lub prostokątną.
KROK 2
Spód mazurka piecz przez około 15-20 minut w 180°C do delikatnego zarumienienia. Ciasto z jednej porcji wystarczy na małą blaszkę o średnicy 12 cm.
KROK 3
Podgrzej margarynę z wodą lub mlekiem. Następnie dodaj kakao i cukier. Składniki wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
KROK 4
Mazurek udekoruj polewą i ulubionymi dodatkami.