CELIKO MIESZANKA NA CIASTO KRUCHE

CELIKO MIESZANKA NA CIASTO KRUCHE
3,49
11 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Ciasto kruche mieszanka do przygotowania ciast kruchych, herbatników i ciasteczek.
bezglutenowa
Producent Celiko S.A.

masa netto  200g

Składniki
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.

Wartości odżywcze w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 26 g
Białko: 1,7 g
Sól: 0,01 g

CIASTO

1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 200 g
60 g masła
1 jajo
½ bezglutenowego Cukru wanilinowego Celiko
2 łyżki mleka/wody

POLEWA

100 g margaryny
3 łyżki kakao Cacao Natura
4 łyżki cukru
3 łyżki wody/mleka

KROK 1

Składniki potrzebne do przygotowania ciasta zagnieć w jednolitą masę. Ciastem wyklej wybraną formę – okrągłą lub prostokątną.

KROK 2

Spód mazurka piecz przez około 15-20 minut w 180°C do delikatnego zarumienienia. Ciasto z jednej porcji wystarczy na małą blaszkę o średnicy 12 cm.

KROK 3

Podgrzej margarynę z wodą lub mlekiem. Następnie dodaj kakao i cukier. Składniki wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

KROK 4

Mazurek udekoruj polewą i ulubionymi dodatkami.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij