CELIKO MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE

CELIKO MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE
7,99
22 szt na magazynie
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym

mieszanka bezglutenowa

producent Celiko S.A.

masa netto 300g

Opakowanie zawiera:

280 g mieszanki do ciasta

30 g koncentratu kremu budyniowego

12 szt. foremek

składniki  muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

Może zawierać: soję.

Wartości odzywcze 100g gotowego wyrobu wg przepisu podstawowego

Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336

Tłuszcz: 18g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 40 g

w tym cukry: 20g

Błonnik: 1,3 g

Białko: 3,5 g

Sól: 0,62 g

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).

Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .



 

 

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij