Opis produktu
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowymmieszanka bezglutenowa
producent Celiko S.A.
masa netto 300g
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
30 g koncentratu kremu budyniowego
12 szt. foremek
składniki muffinów: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać: soję.
Wartości odzywcze 100g gotowego wyrobu wg przepisu podstawowego
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336
Tłuszcz: 18g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 20g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,62 g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .