CELIKO PEKTYNA DO PRZETWORÓW

CELIKO PEKTYNA DO PRZETWORÓW
4,19
powyżej 41 szt na magazynie
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Pektyna do domowych przetworów

bezglutenowq
producent  Celiko S.A.
masa netto 24g

jedno opakowanie na 2 kg owoców

ektyna naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym, bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemóf, galaretek, konfitur czy marmolad.
Produkt bezglutenowy (PL-064-088)

 Składniki: pektyny.

Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):

Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.
Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.
Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.
W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

Składniki do przygotowania dżemu - na opakowaniu.


 

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij