Opis produktu
DIABETKICzekoladki orzech laskowy i włoski
masa netto 100g
bez glutenu
bez tłuszczy trans
Unikalna receptura czekoladki z najwyższej jakości składników. Aksamitne nadzienie z chrupiącymi orzechami laskowymi przełamanymi delikatną nutą orzechów włoskich otoczonych rozpływającą się w ustach, belgijską czekoladą.
Produkt o niskim indeksie glikemicznym, o znacznie obniżonej zawartości cukru. Słodzony maltitolem
Składniki : substancja słodząca: maltitol, czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], tłuszcz roślinny (z ziarna palmy), orzechy laskowe (21,5%), mleko pełne w proszku, orzechy włoskie (5,5%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz roślinny (shea), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty.
Alergeny:
mleko, soja, orzechy arachidowe, orzechy laskowe
Może zawierać inne orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2335 kJ / 560 kcal
Tłuszcze 35,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasysone 17,2 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonasysone 13,3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonasysone 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe trans < 0,06 g
OMEGA - 3 0,3 g
OMEGA - 6 2,8 g
Azot 1,2 g
Białko 7,5 g
Węglowodany przyswajalne 51,8 g
w tym cukry 7,5 g
Błonnik pokarmowy 2,2 g
Sól 0,2 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Alma Bonbons Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Dolna 20a
Sędziejowice