Opis produktu
DORIA bezglutenowy chleb domowy
masa netto 220g
producent Bauli S.p.A. Verona Italy
termin 02/2025
Składniki
woda, zakwas 16 % (mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka gryczana, mąka ryżowa, błonnik z babki jajowatej, olej słonecznikowy, syrop ryżowy, białko z grochu, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól, drożdże piwne, olej z pestek winogron, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Powierzchnię potraktowano alkoholem etylowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1032 kJ / 245 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 6,1 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 4,4 g
Sól: 1,7 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO, GORCZYCĘ, JAJA, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.