ELOVENA PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE 1 karton 10sz

ELOVENA PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE  1 karton 10sz
125,00
5 szt na magazynie. - WIĘKSZĄ ILOŚĆ - PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL
Zapytaj o produkt

Opis produktu


Płatki owsiane bezglutenowe ELOVENA

500g x 10sztuk -  1karton

Producent: Raisio Nutrition Ltd. Finlandia

Owies certyfikowany, bezglutenowy z Finlandii

Owsianka Elovena powstaje z pełnego ziarna owsa, które w procesie produkcji przekształca się w płatki.

Płatki owsiane mogą być przyrządzane w formie owsianki albo wykorzystywane jako składnik produktów pieczonych.

Produkty Elovena zawierają w 100% naturalny, czysty owies.
Elovena to kultowa marka owsa z Finlandii. Nazwa Elovena pochodzi od fińskiego słowa oznaczającego życie (Elo) i łacińskiego słowa oznaczającego owies (Avena Sativa) – Elovena dąży do promowania jakości życia i dobrego samopoczucia konsumentów.

Elovena produkuje naturalnie zdrowe produkty z owsa uprawianego na dedykowanych fińskich polach od 1925 roku. Elovena jest tutaj, aby pomagać ludziom w dokonywaniu lepszych wyborów żywieniowych, z korzyścią dla ich własnego dobra i ich rodzin. 

Unikalna technologia produkcji wyrobów Elovena gwarantuje bezglutenowość oraz umożliwia zabezpieczenie owsa przed kontaktem z ziarnami innych zbóż.

Wyjątkowa czystość produkowanych płatków jest dodatkowo potwierdzana w analizach na każdym z etapów wytwarzania.

Tak wysoka dbałość o produkcję sprawia, że smaczne i bogate w błonnik produkty Elovena są odpowiednie dla całej rodziny, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej.

Składniki: Bezglutenowe płatki z pełnego ziarna owsa.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1557 kJ/ 370 kcal


- tłuszcz: 8g  w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6 g

 - węglowodany: 55g  w tym cukry: 1,2 g

- białko: 14 g

- błonnik pokarmowy:  11 g



Płatki owsiane spośród wszystkich płatków mają największą wartość odżywczą. Zawierają najwięcej składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, cynk, a także witamin z grupy B. Zawierają również dużo witaminy E (1,80 mg na 100 g produktu)
W porównaniu do innych zbóż owies zawiera najwięcej tłuszczu, bo aż 7%.
Tłuszcz ten ze względu na swój skład chemiczny jest bardzo cenny, bo zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Kwasy te zapobiegają powstawaniu zakrzepów oraz odgrywają dużą rolę w profilaktyce i w leczeniu miażdżycy.
.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij