Opis produktu
Ciasteczko miękkie kokosowe z migdałemmasa netto 50g
producent Frank&Oli
bez laktozy
bez glutenu
bez pszenicy
Składniki:
Kokos 32% (wiórki kokosowe, miąższ kokosowy), bezglutenowe płatki owsiane 30%, błonnik z korzenia cykorii, migdały 7%, sól himalajska.
Produkt może zawierać sezam, orzeszki ziemne i orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1724 kJ / 416 kcal
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 8,4 g
Tłuszcze: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Białko: 7,1 g
Błonnik: 29 g
Sól: 0,50 g
Ciastka Francoli to bezglutenowa, jaglana przekąska z dodatkiem orzechów ziemnych oraz nasion szałwii hiszpańskiej. Ciastka w swoim składzie nie zawierają laktozy. Jest to produkt odpowiedni dla wegan. Orzeszki ziemne są bogatym źródłem niacyny – witaminy B3, potasu, magnezu oraz wapnia. Witamina B3 wpływa kojąco na stres oraz bezsenność. Orzechy ziemne w swoi składzie zawierają głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Wpływają one na obniżenie frakcji LDL cholesterolu oraz ogólnego stężenia lipidów w surowicy krwi. Nasiona Chia są wysokiej jakości źródłem białka, zdrowych tłuszczów oraz błonnika pokarmowego. Ponad 60 % kwasów tłuszczowych zawartych w nasionach chia, stanowi kwas alfa linolenowy ( omega-3)