Opis produktu
Ciasteczko miękkie pasta orzechowa + chia bezglutenowemasa netto 50g
producent Frank&Oli
bez laktozy
bez glutenu
bez pszenicy
Składniki:
płatki jaglane 34%, pasta z orzechów arachidowych 33%, błonnik z korzenia cykorii (inulina), nasiona szałwii hiszpańskiej „CHIA” (salvia hispanica) 2%, sól himalajska
może zawierać sezam
Wartości odżywcze w porcji 50g
Wartość energetyczna 874 kJ/ 211 kcal
tłuszcz 11,5g
węglowodany 12,8g
białko 8g
sól 0,41g
Ciastka Francoli to bezglutenowa, jaglana przekąska z dodatkiem orzechów ziemnych oraz nasion szałwii hiszpańskiej. Ciastka w swoim składzie nie zawierają laktozy. Jest to produkt odpowiedni dla wegan. Orzeszki ziemne są bogatym źródłem niacyny – witaminy B3, potasu, magnezu oraz wapnia. Witamina B3 wpływa kojąco na stres oraz bezsenność. Orzechy ziemne w swoi składzie zawierają głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Wpływają one na obniżenie frakcji LDL cholesterolu oraz ogólnego stężenia lipidów w surowicy krwi. Nasiona Chia są wysokiej jakości źródłem białka, zdrowych tłuszczów oraz błonnika pokarmowego. Ponad 60 % kwasów tłuszczowych zawartych w nasionach chia, stanowi kwas alfa linolenowy ( omega-3)