Opis produktu
CZEKAMY NA DOSTAWĘ - DOSTĘPNE OD OKOŁO 07 MAJA 2020GRANO mąka gryczana biała bezglutenowa
masa netto
500g
kraj pochodzenia Polska
producent GRANO
skład mąka gryczana bezglutenowa 100%
produkt z certyfikatem z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Bezglutenowa mąka gryczana biała nadaje się do wzbogacenia pieczywa, makaronu i ciasta na bliny.
Mąka gryczana otrzymywana jest z nasion gryki. zawiera dużo białka, tłuszczu i składników mineralnych a także witaminy b i pp.
można używać ją do wypieku ciast, naleśników itp. ale zazwyczaj miesza się ją z mąką pszenną gdyż sama posiada charakterystyczny, goryczkowy posmak.
Gryka stanowi bardzo dobre źródło magnezu, żelaza, siarki, kobaltu, witaminy e i b. zawiera cały wachlarz soli mineralnych: żelazo, nikiel, kobalt, wapń, fosfor, miedź, cynk, bor i jod.
Lizyna i leucyna zawarte w gryce świetnie wpływają na prace mózgu. białko zawarte w gryce jest cenniejsze i łatwiej przyswajalne niż białko pozyskane z innych zbóż.
GRANO:
"Nasze mąki to także bogactwo błonnika odpowiedzialnego za prawidłowe trawienie oraz rutyny uszczelniającej naczynia krwionośne. W czasie spożywania produktów z mąk GRANO następuje regeneracja kosmków jelita cienkiego, co znacznie usprawnia proces wchłaniania składników odżywczych. Dodatkowo GRANO to produkty 100% naturalne, bez barwników, polepszaczy smaku czy konserwantów. Wybierz zdrowo – wybierz GRANO."
Wartości odżywcze w 100g
wartość energetyczna 1446 kJ. 342 kcal
tłuszcz 2,4g
węglowodany 67 g
błonnik 6,3g
białko 10 g