Il Molino włoska bezglutenowa mieszanka do pizzy 5

Il Molino włoska bezglutenowa mieszanka do pizzy 5
8,49
BRAK TOWARU PROSZĘ O ZAMÓWIENIE NA EMAIL 5-7 DNI SPROWADZIMY DO MAGAZYNU
Zapytaj o produkt

Opis produktu

l MOLINO

włoska bezglutenowa mieszanka do pizzy

masa netto 500g

producent Molino Włochy

Składniki:

mąka ryżowa, mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, błonnik guar, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu), emulgatory (E464, E471), sól

Wartości odżywcze

: Energia: 1425kJ/336kcal,

tłuszcz: 1,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g),

węglowodany: 74,0g (w tym cukry 1,0g),

białko: 4,5g,

błonnik: 3,5g, sól 1,5g.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

NA OPAKOWANIU SA PRZEPISY NA PIZZE I FOCACCIE -  W JĘZ WŁOSKIM

Przepis ze strony molinochiavazza.it

SKŁADNIKI

500 g bezglutenowej mieszanki na pizzę i focaccię

450 ml ciepłej wody

3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

saszetka drożdży piwnych

łyżeczka soli

puree pomidorowe, ser, mozzarella, bazylia

PRZYGOTOWANIE Zawartość torebki mieszanki (500 g) wsypać do miski z wysokimi bokami. Dodać drożdże piwne oraz ciepłą wodę i dokładnie wymieszać. Następnie powoli dodawaj olej i sól. Całość dobrze ugniataj trzepaczką przez 5 minut, aż uzyskasz miękkie i jednorodne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę w ciepłe miejsce. Blachę do pieczenia wysmaruj olejem, uformuj okrągłą pizzę, nakładając ciasto za pomocą łyżki, dopraw przecierem pomidorowym, mozzarellą i bazylią. Piec w piekarniku statycznym w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Witryna BIO-KIOSK.PL używa mechanizmu cookies (ciasteczek), aby udoskonalić obsługę witryny pod kątem potrzeb użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie Polityka cookies

Zamknij