Opis produktu
l MOLINOwłoska bezglutenowa mieszanka do pizzy
masa netto 500g
producent Molino Włochy
Składniki:
mąka ryżowa, mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, błonnik guar, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu), emulgatory (E464, E471), sól
Wartości odżywcze
: Energia: 1425kJ/336kcal,
tłuszcz: 1,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g),
węglowodany: 74,0g (w tym cukry 1,0g),
białko: 4,5g,
błonnik: 3,5g, sól 1,5g.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
NA OPAKOWANIU SA PRZEPISY NA PIZZE I FOCACCIE - W JĘZ WŁOSKIM
Przepis ze strony molinochiavazza.it
SKŁADNIKI
500 g bezglutenowej mieszanki na pizzę i focaccię
450 ml ciepłej wody
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
saszetka drożdży piwnych
łyżeczka soli
puree pomidorowe, ser, mozzarella, bazylia
PRZYGOTOWANIE Zawartość torebki mieszanki (500 g) wsypać do miski z wysokimi bokami. Dodać drożdże piwne oraz ciepłą wodę i dokładnie wymieszać. Następnie powoli dodawaj olej i sól. Całość dobrze ugniataj trzepaczką przez 5 minut, aż uzyskasz miękkie i jednorodne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę w ciepłe miejsce. Blachę do pieczenia wysmaruj olejem, uformuj okrągłą pizzę, nakładając ciasto za pomocą łyżki, dopraw przecierem pomidorowym, mozzarellą i bazylią. Piec w piekarniku statycznym w temperaturze 200°C przez około 20 minut.