Opis produktu
INCOLA bułka hot dog bezglutenowaproducent Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
masa netto 130g (2X65g)
bez glutenu,
bez pszenicy
bez mleko
bez soi
Może zawierać orzechy pekan.
Bułka do bezpośredniego spożycia. Najlepiej smakuje po odpieku w piekarniku w temp. 180°C przez 5 minut, podawana z ulubionymi dodatkami.
składniki
woda,( skrobia ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), mąka (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, błonnik roslinny, białko kurze (jaja), substancja utrzymujaca wilgoć (glicerol), cukier, sól, cukier inwertowany, płatki jaglane, substancje zagęszczające hydroksypropylometyloceluloza
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1491 kJ / 355 kcal
Tłuszcze, w tym: 8,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany; w tym: 62,0 g
Cukry: 3,2 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 4,8 g
Sól: 2,0 g
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych. Produkt otwarty należy spożyć w ciągu 2 dni. Otwarty produkt przechowywać w lodówce
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej