Opis produktu
INCOLA bułka HAMBURGER bezglutenowaproducent Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
masa netto 140g (2x95g)
bez glutenu,
bez pszenicy
bez mleka,
bez soi
Złota bułeczka posypana płatkami jaglanymi. Chrupiąca po podgrzaniu, idealna na śniadanie, kolację i do hamburgerów.
składniki
woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, błonnik roślinny, białko kurze (jaja) , skoncentrowany sok winogronowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), cukier, sól, płatki jaglane, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), substancja konserwująca (propionian wapnia 0,03%).
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych. Produkt otwarty należy spożyć w ciągu 2 dni. Otwarty produkt przechowywać w lodówce.
Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia. Najlepiej smakuje po odpieku w piekarniku w temp. 180°C przez 5 minut, podawana z ulubionymi dodatkami.
Średnia wartość odżywcza w
100 g produktu
Tłuszcze, w tym:8,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone:1,0 g
Węglowodany; w tym: 62,0 g
Cukry: 3,2 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 4,8 g
Sól: 2,0 g