Opis produktu
INCOLA bułki z siemieniem lnianym i chia bezglutenoweproducent Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
masa netto 100g (w opakowaniu 2sztuki po 50g)
Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.
bez glutenu,
Miękkie bułki, bogate w ziarna. Dzięki zawartości siemienia lnianego i chia, smak bułek nabywa bardzo ciekawego charakteru.
Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe – 4,62 %, siemię lniane złote – 4 %, słonecznik 1,45 %, chia – 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki płesznik), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna: 1305 kJ/ 310 kcal
Tłuszcze, w tym: 10,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany; w tym: 47,2 g
Cukry: 7,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,0 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia