Opis produktu
INCOLA bułki bezglutenowe ze słonecznikiemPuszyste bułki z chrupiącą posypką z ziaren słonecznika.
producent Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
masa netto 100g (w opakowaniu 2sztuki po 50g)
Może zawierać orzechy pekan.
bez glutenu,
bez laktozy
Składniki
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), ziarna (słonecznik 13 %, siemię lniane), mąka ryżowa, olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca, wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 14-21°C z daleka od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia.
Wartość energetyczna:
1434 kJ/ 342 kcal
Tłuszcze, w tym: 3,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany; w tym: 49,0 g
Cukry: 4,9 g
Błonnik:4,2 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,1 g