Opis produktu
FETTUCE wstążki w gniazdkachMAKARON BEZGLUTENOWE LE VENEZIANE
masa netto 250g
producent Molino di Ferro, Włochy
Produkt posiada oznaczenie przekreślonego kłosa; wpisany na listę produktów bezglutenowych Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
produkt bezglutenowy
Składniki:
mąka kukurydziana włoska, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Bez barwników.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 354 Kcal, białka: g 7,36, węglowodany: g 78,10, tłuszcze: g 0,82.
Fettuccine – jedna z rozpowszechnionych w Lacjum past (po włosku „pasta” – to ciasto albo makaron). W tłumaczeniu z włoskiego oznacza małe wstążki. Szerokość wstążek makaronu powinna wynosić około 6 mm (i tym głównie się różni od tagliatelle, które są ciut szersze), długość – około 25 cm.
Różnica pomiędzy makaronem tagliatelle i fettuccine polega na szerokości, na jaką kroi się wstążki makaronu.
TAGLIATELLE mają szerokość 8 milimetrów