Opis produktu
Panierka a'la bułka tarta z CIECIERZYCYBEZGLUTENOWA
producent Vitko Polska
waga netto 500g
skład: mąka z ciecierzycy woda
artość odżywcza: 100 g produktu zawiera
białko 17,8 g
tłuszcz 3,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g)
węglowodany 36,6 g (w tym cukry 9,2)
sól 0,58 g
Wartość energetyczna: 1079 kJ / 258 kcal
Panierka a la Bułka tarta z obrobionej termicznie ciecierzycy to bezglutenowa opcja do panierowania mięsa, ryb, tofu i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup i sosów
produkt o delikatnym orzechowym posmaku, całkowicie pozbawiony smaku grochu.
Jest to zdrowa alternatywa dla klasycznej bułki tartej.
Nie zawiera alergenów i konserwantów.
Panierka z obrobionej termicznie ciecierzycy jest źródłem wapnia, cynku, potasu, magnezu, fosforu i żelaza, zawiera dużą ilość błonnika, aminokwasów oraz węglowodanów złożonych.