Opis produktu
Bułeczki razowe z ziarnami
Mehrkornbrötchen
bezglutenowe
waga netto (4szt. bułeczek x 53g)producent
Dr. Schär AG / SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall (BZ) Italy.
składniki
skrobia kukurydziana , zakwas (mąka ryżowa, woda) 13% , woda , nasiona słonecznika 9% , mąka ryżowa , siemię lniane 7,5% , mąka gryczana 5% , drożdże , włókno roślinne (psyllium, bambus) , ekstrakt jabłkowy , skrobia ryżowa , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza kwas ; olej słonecznikowy , syrop ryżowy , mąka ryżowa pełnoziarnista , białko sojowe , mąka z prosa , oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia , sól morska , aromat naturalny , acidity regulator: cytrynowy, kwas winowy .
Może zawierać śladowe ilości łubinu, musztardy i sezamu.
BEZ LAKTOZY (lactozy<0.007g/100g) .
bez glutenu, pszenicy, laktozy
bez mleka, jaj
Wartości odżywcze: 100g
wartość energetyczna 1216 / 290 kj/kcal
tłuszcz 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.1 g
węglowodany 39 g
w tym cukry 4.5 g
błonnik 9.5 g
białko 6.7 g
sól 0.9 g