Opis produktu
MEHL MĄKA UNIWERSALNA
waga netto 1 kg
producent
Dr. Schär AG / SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall (BZ) Italy.
skład: skrobia kukurydziana , mąka ryżowa , mąka kukurydziana , substancja zagęszczająca: guma guar ; dekstroza .
Może zawierać śladowe ilości soi
wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz: 0,5 g
- węglowodany: 82 g
- białko: 1 g
Mąka wszechstronnego użytku w kuchni.
Ta bezglutenowa i niezawierająca laktozy mąka firmy schär jest nadzwyczaj uniwersalna i nadaje się szczególnie do przygotowywania makaronu jajecznego, zacierek i pierogów. ale również do wiązania sosów i jako panada do mięsa i ryb. można ją codziennie stosować w kuchni, bez żadnego ryzyka!
PIEROGI Z DOWOLNYM NADZIENIEM - Z MĄKI MEHL
CIASTO:
300g MAKI MEHL SCHAR
3 JAJKA
TROCHĘ WODY
SÓL
Mąkę jajka, wodę, sól ugnieść na ciasto. Pozostawić na 10 minut. Rozwałkować ciasto. Kółkiem do krojenia ciasta wyciąć czworokąty. Nadzienie nałożyć do środka. Krawędzie ciasta posmarowac wodą i przykryć drugim czworokątem. Dobrze zamknąć i odciąć wystające ciasto
Gotowac ok 4 minuty