Opis produktu
Czas realizacji może wydłuzyc się o 1-2 dni (towar może być niedostępny chwilowo)Sweet Fit
Mieszanka na domowe bułki śniadaniowe
Bez glutenu:
Bez cukru:
Bez laktozy:
Bez mleka:
Wegetarian:
Bez konserwantów:
Bez sztucznych barwników:
low fodmap
Producent Sweet Fit Białystok
masa netto 350g
składniki:
mieszanki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, białko bambusowe, mąka z soczewicy, łuska babki jajowatej, sól, cukier.
Dodatkowo przygotuj: 30ml oleju, 270ml ciepłej wody, 14g świeżych drożdży (najlepiej piekarskich).
Sposób przygotowania:
Do misy wlej 30ml oleju, 270ml ciepłej wody (najlepiej żeby jej temperatura nie przekraczała 40 stopni Celsjusza) i dodaj 14g świeżych drożdży. Wymieszaj.
Następnie do składników mokrych dodaj mieszankę na bułki.
Wyrabiaj ciasto przez około 20 minut. Jeżeli korzystasz z robota kuchennego, wyrabiaj ciasto na niskich obrotach końcówką przeznaczoną do ciasta drożdżowego.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Bułeczki formuj zwilżonymi dłońmi, odważaj masę na bułki według swojego uznania.
Uformowane bułki odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut do wyrośnięcia (najlepiej pod przykryciem).
Piecz bułki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 14 minut.
Od razu po upieczeniu wyciągnij bułki z piekarnika i odstaw je do ostygnięcia na kratkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu:
167,60
Tłuszcz: 3,81 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,24 g
Węglowodany: 31,33 g
w tym cukry: 1,11 g
Błonnik : 0,11g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,15g